Redskaber, der kan hjælpe dig med at forbedre håndhygiejnen og overfladerengøringen

Pandemien er en global krise, og det er afgørende, at sundhedsfaciliteter bliver prioriteret i forhold til levering af hånddesinfektion. Men hvis du har adgang til vand og sæbe, er håndvask alligevel den bedste måde at holde dine hænder rene og dig selv rask.

Håndvask vs. hånddesinficering

Rene hænder er den nemmeste måde at mindske risikoen for at blive smittet, både for din egen og for andres skyld. Generelt er både regelmæssig håndvask og brug af hånddesinficering, når det udføres korrekt, meget effektive metoder til at slå de fleste mikrober og sygdomsbakterier/virus ihjel. Men pga. COVID-19 pandemien er sundhedsvæsnerne verden presset af mangel på hånddesinficeringsmidler. 

Håndhygiejne er et af de bedste redskaber, vi har til at forebygge sygdomssmitte. Se videoen med PhD Carolyn Berland, som deler fem tips til, hvordan du vasker hænderne ordentligt for at beskytte både dig selv og dem, du holder af.

Sådan mindsker du risikoen for smitte

Selv om COVID-19 er en ny virus, som vi endnu ikke ved alt om, er det blevet bekræftet, at virussen kommer ind i kroppen via øjne, næse og/eller mund. Så for at mindske risikoen for at blive smittet: