Gekås Ullared

Kunsten at genopfylde håndklædeark til fem millioner besøgende

Alle lande har en berømt turistattraktion. Frankrig har Louvre. Italien har St. Peterskirken. Sverige har et stormagasin i Hallands skove. Med næsten fem millioner besøgende om året var Gekås i Ullared oplagt til en pilotundersøgelse af det nye og innovative håndklædearksystem Tork PeakServe®.

Gekås startede som en butik i stueetagen af en villa i 1967, og er i dag et stormagasin på størrelse med fem fodboldbaner. I 2016 besøgte 4,8 millioner mennesker dette shoppingmekka. Gennemsnitskunden bruger 4 timer og 43 minutter i centret, og i løbet af den tid besøger de fleste af dem et af de cirka 115 toiletter flere gange. 
 
“Vi har i øjeblikket 35-40 ansatte, som gør rent på Gekås, og alligevel kan det blive ret stressende,” siger Ulrika Kerttu, facility manager fra Sodexo, der styrer al rengøring hos Gekås. “Alle toiletter i stormagasinet gøres rent mindst tre gange om dagen, og mange betydeligt flere gange. Alligevel er det næsten umuligt at genopfylde håndklædeark hurtigt nok, da der er så mange kunder, at rengøringspersonalet er nødt til at stå i kø for at komme ind og gøre rent. Dispenserne må ikke løbe tør for papirhåndklæder, og det skaber en masse stress for vores personale.”
 
Test af Tork PeakServe
I december 2016 blev syv dispensere til Tork Xpress® Multifold Towel udskiftet med det nye Tork PeakServe® Continuous® Hand Towel System.
 
“Vi valgte at placere dem i restaurantområdets toiletter,” siger Ulrika Kerttu. “De er altid utroligt travle, og med den placering var vi i stand til at udføre testen under de mest krævende betingelser.” 
 
Efter næsten et halvt års test får det nye system topkarakterer og nu har Gekås valgt at installere Tork PeakServe på næsten alle toiletter i stormagasinet. “De er bare fantastiske! Det er lige, hvad vi havde brug for.” 
 
Tork PeakServe er et helt nyt system med en helt ny type papirhåndklædeark, som kombinerer ekstra stor kapacitet med unik og hurtig, uafbrudt dispenserfunktion. De nye håndklædeark er komprimerede, så den nye dispenser kan indeholde op til 250% flere ark sammenlignet med nuværende håndklædearksystemer.
 
“Det gør en kæmpe forskel. Vi behøver bestemt ikke at fylde dispenserne op så tit. Det faktum, at håndklæderne er komprimerede betyder ikke kun, at hver dispenser rummer mere end 100 ark, de optager også betydeligt mindre plads på lageret og rengøringsvognene”, siger Ulrika Kerttu.
 
Hurtig opfyldning
Tork PeakServe halverer den tid, der skal bruges på opfyldning, og de kan fyldes op når som helst. Bundterne sættes i nedefra, og håndklædearkene fødes ud fra oven, så de nemt og ubesværet kan trækkes ud.
 
Vigtigt for kundetilfredshed 
En nylig undersøgelse* viste, at snavsede og overfyldte toiletfaciliteter er den ting, der generer brugerne mest på steder med mange besøgende. I alt 71% har haft en negativ oplevelse af toiletfaciliteterne på steder med mange besøgende. Det er noget, der kan påvirke forretningen, da to ud af fem, som har haft en dårlig oplevelse, fortæller deres venner om det. Håkan Pettersson, som er vant til mange besøgende og salgsrepræsentant hos Ahnviks, som på nuværende tidspunkt leverer hygiejneprodukter til Gekås, ser frem til at lancere Tork PeakServe. “Tork PeakServe tilbyder noget, som ikke fandtes før, og vi ser et stort potentiale. Nu, hvor vi har set fordelene med egne øjne, er det helt tydeligt, at systemet opfylder behovene i områder med mange besøgende. Vi ser frem til at implementere systemet i vores sortiment.”
 
 
*Baseret på en IPSOS undersøgelse blandt 3000 personer i USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Polen og Sverige, som har besøgt et sted med mange gæster i de sidste 9 måneder.

“Dette system kom ikke en dag for tidligt. Vi vil have Tork PeakServe overalt i vores stormagasin. Det gør vores arbejde lettere. Mange mennesker tænker måske ikke meget over håndklædeark, men for os er det vigtigt.”

Ulrika Kerttu

Facility Manager, Sodexo