wheatstalkfield-original.jpg
Generelt

Fra landbrug til papirproduktion – Essity investerer i bæredygtig fiberteknologi

23/05/2019

Biprodukt fra landbruget, som ellers vil gå til spilde, bliver til alternative fibre i aftørringsprodukter til både privat husholdningsbrug og professionel hygiejne.
 
Essity er en førende, global hygiejne- og sundhedsvirksomhed med høj fokus på cirkulær økonomi. Virksomheden har besluttet at investere ca. SEK 400 mio i en bæredygtig produktion af alternative fibre til aftørringsprodukter på sit produktionsanlæg i Mannheim,
Tyskland. Med denne investering vil Essity kunne producere papir af høj kvalitet til privat husholdningsbrug og professionel hygiejne på hvedestrå, som er et af landbrugets biprodukter og en vedvarende ressource. Denne proces er et nyskabende, cirkulært tiltag, der vil forbedre den samlede miljøpåvirkning af de forskellige typer aftørringsprodukter, som skal produceres på anlægget.
 
"For at leve op til vores ambitioner for bæredygtighed ser vi løbende på nye produktionsmetoder. Dette er et eksempel på, hvordan innovation kan bidrage til et bæredygtigt og cirkulært samfund," udtaler Magnus Groth, President og CEO for Essity.
 
Essity, som er en af verdens største producenter af aftørringsprodukter og verdens største aftager af frisk pulp, anvender også genbrugsfibre i sin papirproduktion. Hvedestrå er den stilk, der er tilovers, efter hvedekernerne er høstet. Nogle hvedestrå bruges som dyrestrøelse eller jorddække, men omkring halvdelen af alle hvedestrå på verdensplan går til spilde. Hvedestråene vil Essity indkøbe fra landmænd i og omkring Mannheim.
 
Ny proces giver aftørringspapir i en kvalitet, der svarer til produkter baseret på frisk træpulp 
Essity har underskrevet en licensaftale med tilhørende enerettigheder med det amerikanske firma Sustainable Fiber Technologies (SFT). Den verdensomspændende aftale giver Essity adgang til SFT's teknologi Phoenix Process™. Det er en teknologisk løsning, der omdanner plantebaserede vedvarende ressourcer til en pulp, som er velegnet til fremstilling af aftørringspapir. Papir, der er produceret på basis af hvedestrå med denne proces, er lige så blødt, stærkt og klart i farverne som aftørringspapir fremstillet af frisk træpulp.
 
"Med denne proces kan Essity udskifte nogle af de certificerede, friske træfibre med hvedestrå, som er en vedvarende ressource. Det vil give nogle miljømæssige fordele, da der bruges betydeligt mindre vand og energi til denne proces. Desuden forvandler det et biprodukt fra landbruget, der ellers ikke ville komme til nytte, til en skalerbar ny kilde til fiber, som kan bruges i produktionen af aftørringspapir," forklarer Finn Pedersen, Adm. Direktør for Essity Danmark.
 
Essitys satsning på cirkulær økonomi skaber bæredygtighed i andre sektorer
Efter man har produceret pulp af hvedestråene, står man tilbage med et biprodukt, som kan bruges på flere forskellige måder og dermed gå videre ind i en ny cirkulær økonomi. Det kan for eksempel anvendes som gødning og jordforbedring, eller det kan bruges som et bæredygtigt alternativ til den råolie, der anvendes i syntetiske produkter, eller i tilsætningsstoffer, der anvendes i industrien og anlægssektoren.
 
Essity har et mål om at reducere virksomhedens miljømæssige fodaftryk med 33 % frem
mod 2030. Det udvidede mål for CO2-udledning er blevet godkendt af initiativet Science
Based Targets og er i tråd med Paris-aftalen om reduktion af klimapåvirkningen.
 
Essity fremstiller i dag aftørringspapir til privat husholdningsbrug såvel som professionel hygiejne, hvor omkring halvdelen af den anvendte pulp stammer fra friske træfibre fra certificerede træer og halvdelen fra genbrugsfibre.
 
For yderligere information, kontakt venligst:
Maria Frommelt, Customer Marketing Manager, Professional Hygiene, Essity Denmark
A/S, 91 36 69 36, maria.frommelt@essity.com
 
Om Essity
Essity er en førende global hygiejne- og sundhedsvirksomhed, der fokuserer på at skabe større velvære med produkter og services som essentielle bidrag i hverdagen. Navnet Essity er en sammentrækning af de engelske ord 'essentials' og 'necessities'. Vores bæredygtige
forretningsmodel skaber værdi for mennesker og natur. Vi sælger vores produkter og løsninger i omkring 150 lande under de førende globale brands TENA og Tork og andre stærke brands som JOBST, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda og Zewa. Essity har ca. 47.000 medarbejdere og en nettoomsætning på ca. SEK 118,5 mia. (EUR 11,6 mia.). Hovedsædet er beliggende i Stockholm i Sverige, og virksomheden er registreret på Nasdaq Stockholm. Læs mere på www.essity.com.
 
Om Tork®
Tork tilbyder professionelle hygiejneprodukter og services til kunder i flere kategorier fra restaurationsbranchen og sundhedssektoren til industrien, kontorer og skoler. Produkterne omfatter dispensere, papirhåndklæder, toiletpapir, sæbe, servietter og aftørringspapir til køkkener og industrielle virksomheder. Gennem særlig ekspertise inden for hygiejne, funktionelt design og bæredygtighed er Tork blevet markedsledende på hygiejneområdet. Tork er et globalt brand i Essity porteføljen og er en engageret partner for kunder i mere end 80 lande. Hvis du ønsker at holde dig opdateret om seneste nyt fra Tork, kan du besøge os på: www.tork.dk

Tilbage
Udskriv Download